ellinorfrom

Livet som mamma, bokälskare, sambo och Ulf Lundell-fan.

Livet som tre.

Publicerad 2015-09-04 13:08:30 i Allmänt,

Så kom då dagen vi fick lämna neonatalavdelningen. Vi kände både "äntligen!" och "herre, hur ska det gå?!".
Vi hade fått klartecken på hemsjukvård, så på vägen hem stannade vi i Huddinge och hade möte med våran hemsjuksköterska. Annelie. Vilken hjälte!
 

Ture sondmatades 6-7 gånger per dygn, samtidigt som han skulle få ligga vid brösten så mycket som möjligt för att komma igång med amningen ordentligt. Behöver jag säga att vi knappt rörde oss utanför hemmet första tiden?
Annelie kom hem till oss 3 dagar i veckan för att väga, mäta och se över matschemat. Ju mer vi ammade, desto mindre skulle vi sonda.
 
Våran lilla, lilla kille växte sakta men säkert, och vi vande oss mer och mer att vara tre i familjen. Även om det var så overkligt!
En vacker dag i juni drog Ture ur sin sond själv, och sedan den dagen har han helammat utan problem. Så första veckan i juni skrevs vi ut från hemsjukvården, och skrevs över till BVC. Nu var vi helt plötsligt som "alla andra" familjer. Dock fick vi ett utvidgat schema för Ture med flera olika kontroller på Huddinge pga. hans tillväxthämning. Därav flertalet besök på Huddinge, det är alltså bara extra rutinkontroller som görs hos dessa små barn.
 
 
Idag ammar Ture, samt får lite extra "shots". Det är bröstmjölk som vi blandar med ett proteinpulver för att han ska växa på sig lite snabbare. Han ligger ju fortfarande väldigt långt under "normal"-kurvan, men följer sin kurva perfekt. Vi ger honom även järndroppar då tillväxthämmade barn, och även väldigt för tidigt födda barn, riskerar att få järnbrist när de växer på sig fort. Vi gillar inte järndropparna, de ger Ture hemsk magknip. Uscha!
 
Summa summarum. Svensk sjukvård; så himla bäst!
Vi är så jäkla tacksamma över den hjälp och det stöd vi fått sedan Ture kom. Underbar personal överallt, så professionella, och ingenting kostar det oss. Fantastiskt! Och utan er hade jag nog inte varit så lugn som jag är idag. Tack!
 
 
Frågor eller funderingar är välkomna!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela